Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft ίσως επιτρέψει σε καταναλωτές να επισκευάζουν κονσόλες Xbox

*
H Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους καταναλωτές να επισκευάζουν οι ίδιοι το hardware που τους ανήκει, περιλαμβανομένων των κονσολών Xbox. Είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που δηλώνει την πρόθεσή της να συνταχθεί με την κίνηση "right to repair", που θέλει όλες οι εταιρείες να επιτρέπουν στους καταναλωτές να επισκευάζουν οι ίδιοι τις συσκευές τους. Παρόλο που, νομικά είναι κατοχυρωμένη η επισκευή συσκευών από τους χρήστες, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εταιρειών που απαγορεύει κάτι τέτοιο με έμμεσους τρόπους, όπως με τη μη παροχή ανταλλακτικών και τεχνογνωσίας σε οποιονδήποτε που δεν είναι επίσημος συνεργάτης. Ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Microsoft έχει έρθει σε συμφωνία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό As You Sow, που ζήτησε από την εταιρεία να μελετήσει τα πλεονεκτήματα που θα έχει για το περιβάλλον και την κοινωνία η απλοποίηση της διαδικασίς επισκευών.

Για το σκοπό αυτό, η Microsoft θα προσλάβει μια ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων και αναλόγως το πόρισμα θα αποφασίσει αν θα πρέπει η όχι να επιτρέψει την πώληση ανταλλακτικών και σε μη εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος του 2022. Από την άλλη, η Entertainment Software Association έχει δηλώσει την αντίθεσή της σε κάτι τέτοιο.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*